مرکز تحقیقات فانوس: پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران در اولین روز آخرین ماه سال، میزبان نخستین همایش علمی و تخصصی ایده های کسب و کارهای معدنی بود. در این نشست که مجتمع امام خمینی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد ابتدا دکتر اسماعیل زاده رییس پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ضمن خیر مقدم به اعضای حاضر در جلسه در سخنانی گفت: با وجود اینکه دانشگاه علم و صنعت دانشکده تخصصی معدن ندارد اما در فراخوان اخیری که در این حوزه داده شد بیش از 30 طرح ارسال شده است که جالب توجه است و نشان دهنده ظرفیت خوب این حوزه در دانشگاه است.
مرکز تحقیقات فانوس: پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران در اولین روز آخرین ماه سال، میزبان نخستین همایش علمی و تخصصی ایده های کسب و کارهای معدنی بود.
در این نشست که مجتمع امام خمینی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد ابتدا دکتر اسماعیل زاده رییس پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ضمن خیر مقدم به اعضای حاضر در جلسه در سخنانی گفت: با وجود اینکه دانشگاه علم و صنعت دانشکده تخصصی معدن ندارد اما در فراخوان اخیری که در این حوزه داده شد بیش از 30 طرح ارسال شده است که جالب توجه است و نشان دهنده ظرفیت خوب این حوزه در دانشگاه است.
مهندس فتح الهی مشاور معاون معدنی وزیر صمت در امور طرح و برنامه راهبردی دیگر سخنران این نشست بود که پیرامون نظام مسایل حوزه معدن صحبت کرد. او گفت: کشور چند سالی است متوجه عقب ماندگی در حوزه معدن شده است و ما به بخش معدن نگاه درآمدی داریم؛ به همین دلیل سیاست گذار تلاش کرد فضای اندیشه ای در این حوزه را ایجاد کند. ابتدا نظام مسایل این حوزه احصا شد و از آنها به 17 راهبرد رسیدیم که بین بازیگران بخش معدن تقسیم شد و بین آنها هماهنگی بوجود آمد
وی افزود: در این حوزه دو موضوع مهم داریم که یکی از آنها فناوری های لازم است و موضوع دوم ابزار سیاستی برای تشویق معادن برای ارتباط با شرکتهای دانش بنیان است.
دیگر سخنران این مراسم آقای دکتر مسعود پناه بود که طرح وی یکی از طرح های برگزیده رویداد فولادی شو بود. وی در سخنانی طرح خود را بصورت مختصر توضیح داد: فولاد الکتریکی طرح جدیدی نیست بلکه سالهاست روی آن کار شده ولی خیلی از آن استفاده نشده است.
دیگر سخنران این مراسم مهندس خلیلی مدیر بهرهبرداری شرکت گهر زمین بود. وی که اساس سخنرانی خود را تولید ارزان تر و محصول گران تر قرار داده بود گفت: سطح دانش شناسایی معدن در کشور خیلی ضعیف است.
او در توضیح هزینه های حوزه معدن گفت: هر یک درجه تغییر شیب حفاری، چند هزار میلیارد تومان هزینه دارد. هر حلقه لاستیک ماشین آلات مورد استفاده حدودا 10 هزار دلار هزینه دارد. طرح های نوآورانه در این حوزه ها کمک بسزایی در سودآوری معادن خواهد داشت.
وی افزود: دنیا به جای توسعه کمی فولاد به سراغ توسعه کیفی رفته و در ساختمان سازی و خودروسازی و صنایع فضایی و ... دنبال بهبود کیفیت است. پیش بینی میشود دنیای آینده دنیای بازگشت فولاد باشد.
او در انتهای سخنان خود به مشکلات تخصیص گاز اشاره کرد و افزود: با وجود صرفه جویی که سعی داشتیم انجام دهیم، پس از اعمال سهمیه بندی برای صنایع متناسب با نوع مصرف از سوی وزارت نیرو، متضرر شدیم. پس از آن جلسه میگذاشتیم که چگونه با مصرف بیشتر بتوانیم سهمیه بیشتری دریافت کنیم.
میهمان بعدی این رویداد، دکتر زاهدی، مدیر توسعه کسب و کار صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه بود. او در مورد سرمایه گذاری گفت: ما میتوانیم تجهیز را از بیرون بخریم ولی به سختی میتوان فناوری را خرید. اینکه در زمان مناسب تصمیم درست بگیریم و از فناوری های درست استفاده کنیم در فروش مهم است. صندوق سرمایه گذاری با دید بلند مدت به آینده فولاد مبارکه، سرمایه گذاری بر روی شرکت های دانش بنیان انجام داد که تاکنون 1200 میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده ایم.
وی افزود: برای پیدا کردن تیمهای خوب که بتوانند نیازهای ما را برطرف کنند رویداد فولادی شو در پارک های علم و فناوری سراسر کشور تعریف کردیم. در این رویداد بنا داریم از طرح ها و ایده های حوزه فولاد بهره ببریم و همچنین پایان نامه های دانشگاهی را حول موضوعات مورد نیاز خود تعریف کنیم.
او اضافه کرد: هر یک درصد بهره وری چند میلیون دلار درآمد برای مجموعه دارد که میتواند کل هزینه نیروی انسانی مجموعه را پوشش دهد. زمینه های سرمایه گذاری فولاد مبارکه شامل افزایش بهره وری گیربکسها، IOT، استفاده از هوش مصنوعی، رباتیک، انرژی های نو و پایدار، کلان داده ها و جی پی یو، سنجش از راه دور و ژئو فیزیک، بهره وری آسیاب، ژئومتالورژی، تصاویر سه بعدی، توسعه نرم افزارهای زمین شناسی، ماشین آلات حفاری، بینایی ماشین و ... است که پیرامون هر یک بر روی شرکت ها سرمایه گذاری لازم صورت پذیرفته است.
سخنران دیگر مراسم دکتر هاشمی عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت بود که در رویداد فولادی شو طرحی در حوزه فناوری ساخت یاتاقان ارائه کرده بود.
در انتهای مراسم نیز دکتر صادق زاده معاون فناوری پارک علم و فناوری به ایراد سخنان پرداخت. او گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت جزو پارک های تازه تاسیس دانشگاه ها است. با این وجود در دانشگاه علم و صنعت در حوزه مهندسی پزشکی و معدن که فناوری های نوظهور و بین رشته ای است که بنا داریم این حوزه ها را پر رنگ تر کنیم.
او افزود: ما بی اعتمادی صنعت به دانشگاه را درک میکنیم چون دانشگاه خیلی پل ها را پشت سرش خراب کرده است. با این وجود ما بنا داریم بر روی مراکز رشد تخصصی کار کنیم. با توجه به محدودیت منابع، میتوانیم شرکت هایی که در ناحیه نوآوری پارک علم و فناوری مستقر بشوند عضو پارک شوند. لذا الزامی به استقرار این مراکز در دانشگاه علم و صنعت نیست.